Ultima săptămână de înscrieri la Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”

mai 14th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 13-16 iunie 2013, la Opera Naţională Bucureşti se vor desfăşura fazele finale ale celei dintâi ediţii a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”, care se înscrie, prin noul său concept, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale de Muzică, cu sediul la Geneva. Obiectivele concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul identificării valorilor naţionale şi a potenţialului organizatoric şi instituţional.

Concursul se adresează tinerilor solişti vocali români şi străini, cu vârsta cuprinsă între 19-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 20-34 de ani pentru voci bărbăteşti. Organizatorii oferă tuturor celor acceptaţi în urma preselecţiei posibilitatea de a colabora cu un maestru acompaniator în mod gratuit şi asigură, de asemenea, cazarea gratuită la hotel tuturor cântăreţilor care trec de faza preselecţiei, pe parcursul etapelor pentru care s-au calificat.

Se oferă premii substanţiale (care totalizează peste 12.000 de Euro), contracte de înregistrări şi de spectacole şi oportunităţi de a interpreta roluri principale în spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti. Concursul va fi jurizat de către personalităţi emblematice ale lumii muzicale naţionale şi internaţionale. Printre aceştia se numără solişti, manageri de teatre lirice, directori de casting şi impresari: Marcello Giordani (Italia), cu o carieră strălucită la Metropolitan Opera din New York, Brenda Hurley (Elveţia) – Directorul Studioului Internaţional de Operă din Zürich, Maria Moţ (Marea Britanie) – Manager artistic la agenţia londoneză Intermusica, Olga Kapanina (Rusia) – directorul Departamentului de Operă de la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg, Pål Christian Moe (Germania) – Director de Casting la Opera de Stat din München, Yury Schwartzkopf (Rusia) – Director General al Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg şi prim-adjunct al Directorului Teatrului de Operă Mariinsky din Sankt Petersburg, Mihai Cosma (România) – Manager de proiect şi Consilier artistic al Directorului General al Operei Naţionale Bucureşti şi Răzvan Ioan Dincă (România) – Preşedintele Competiţiei, Director General al Operei Naţionale Bucureşti.

Publicul are acces liber la oricare dintre etapele concursului, în vreme ce intrarea la Gala laureaţilor se va face pe bază de bilet (biletele vor fi puse în vânzare în scurt timp, la Casa de bilete a instituţiei şi online, pe http://tickets.operanb.ro/). Accesul presei se face pe bază de acreditare, în urma transmiterii unei solicitări pe adresa promovare@operanb.ro.

Pentru detalii privind modalitatea de înscriere, desfăşurarea concursului, premiile oferite şi juriul, vă rugăm să consultaţi http://onb.operanb.ro/ro/concurs şi pagina de Facebook Grand Prix de l’Opera de Bucarest.

Înscrierile se fac online, completând formularul disponibil pe http://onb.operanb.ro/ro/concurs şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare înscrierii la adresa de email competition@operanb.ro, până cel târziu în data de 18 mai 2013.

Concursul este organizat cu sprijinul Centrului de Excelenţă pentru Cercetare Ştiinţifică şi Proiecte Artistice al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Parteneri: Radio România Cultural şi Ambasada Italiei la Bucureşti.

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro