spot_img

Săptămâna Internaţională a muzicii noi

În perioada 25 – 31 mai 2013, în Bucureşti şi în câteva alte oraşe ale ţării, scenele de concert vor fi dedicate creaţiilor muzicale recente, în cadrul celei de-a 23-a ediţii a manifestării anuale denumite SĂPTĂMÂNA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII NOI (SIMN).

Trei evenimente majore cuprinse în calendarul SIMN se vor desfăşura la Sala Radio, cu participarea celor trei importante ansambluri rezidente: Orchestra Naţională Radio, cu  dirijorul său principal, TIBERIU SOARE, Orchestra de Cameră Radio dirijată de GHEORGHE COSTIN, şi nu în ultimul rând Corul Academic Radio – pregătit de DAN MIHAI GOIA. Alături de acestea, va fi prezent şi un ansamblu invitat, Orchestra Filarmonicii din Piteşti, dirijată de JIN WANG. Toate cele trei concerte vor începe la ora 19.00.

Miercuri, 29 mai, ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta lui GHEORGHE COSTIN, va oferi publicului un program ce reuneşte compoziţii semnate de: Constantin Silvestri: Trei piese pentru orchestră de coarde, op. 4 nr. 2,  Aurel Stroe: Concertul pentru vioară şi ansamblu de solişti „Capricci şi Ragas”, Dan Constantinescu: Concertul pentru pian şi orchestră de coarde şi lucrarea Moz-Art á la Haydn semnată de compozitorul rus Alfred Schnittke. Îi veţi aplauda pe soliştii LADISLAU CSENDES – vioară şi EMA GEAMĂNU – pian.

Joi, 30 mai, concertul oferit de ORCHESTRA FILARMONICII  DIN PITEŞTI, sub bagheta dirijorului chinez stabilit în Austria – JIN WANG – va prilejui întâlnirea melomanilor cu o lucrare semnată chiar de dirijor: Tibet Impressions Suite VI – „Secret Message”, cu participarea soliştilor lirici : Tina Munteanu (soprană) şi Valentin Vasiliu (bariton). Veţi asculta de asemenea trei compoziţii româneşti: Mihai Moldovan – Texturi, Dumitru Capoianu: Concertul pentru vioară şi orchestră şi Paul Constantinescu: Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră. Soliştii pe care îi veţi aprecia în cadrul acestui eveniment sunt:  RALUCA STRATULAT – vioară, LUMINIŢA BURCĂ – vioară, ANDREEA ŢIMIRAŞ – violoncel şi MIHAI RITIVOIU – pian.

Cel de-al treilea concert desfăşurat la Sala Radio şi inclus în SĂPTĂMÂNA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII NOI – vineri, 31 mai 2013 – va însemna practic închiderea oficială a festivalului dar şi reîntâlnirea publicului cu ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, care a marcat două succese internaţionale recente: prezenţa la Shanghai, în cel mai important festival de muzică din China, şi concertul alături de celebrul Andrea Bocelli. Sub bagheta mult apreciatului său dirijor principal – TIBERIU SOARE – şi cu participarea Corului Academic Radio condus de Dan Mihai Goia, seara va însemna întâlnirea cu două lucrări româneşti: Adrian Iorgulescu – Simfonia I şi Ştefan Niculescu – Pomenire, un recviem românesc, solist: basul Iustinian Zetea. Un element deosebit îl constituie prezenţa muzicianului polonez Zygmunt Krauze, care îşi va interpreta la pian propria lucrare: Concert pentru pian şi orchestră!

SĂPTĂMÂNA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII NOI este un eveniment organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, prin susţinerea acordată de Ministerului Culturii şi cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508