Regizorii Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu, la Opera Comică pentru Copii

mai 13th, 2013 | By | Category: Postcard

Luni, 27 mai şi marţi 14 şi 28 mai 2013, de la orele 11.00 şi 13.00, la Opera Comică pentru Copii (Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti), va avea loc o inedită incursiune muzicală în universul din spatele scenei. Două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: ”Directorul de teatru” şi ”Il maestro di capella” (titlu tradus ca profesorul de muzică sau maestrul de cor/orchestră). Cele două partituri comice au ieşit de sub pana a doi mari compozitori: Mozart, respectiv Cimarosa, partitura celui dintâi – Directorul de Teatru – fiind concepută pentru o competiţie muzicală organizată de împărat la Palatul Schönbrunn din Viena.

Pentru a aduce aceste frumoase şi amuzante poveşti în faţa publicului, Opera Comică pentru Copii a colaborat cu doi regizori importanți: Radu Gabrea – cunoscut spectatorilor mai ales pentru filmele regizate, printre recentele creaţii fiind „Cocoșul decapitat” şi „Călătoria lui Gruber”, respectiv Cristian Mihăilescu, care a semnat regia pentru numeroase spectacole de operă la Bucureşti şi în ţară.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar la orgă va interpreta pianista Mădălina Florescu. Asistenţii de regie care au lucrat pentru cele două producţii sunt Valentin Racoveanu (DIRECTORUL DE TEATRU) şi Sorina Tiron (IL MAESTRO DI CAPPELLA).

Pentru mai multe detalii despre producţiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro.

Număr de vizualizări :978


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro