Festivalul Muzicii Maghiare, la ediția a IX-a

mai 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-16 mai 2013, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (Str. Gina Patrichi nr. 8), va avea loc a IX-a ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare, un concurs-spectacol cu două obiective precise: promovarea creaţiilor de muzică clasică maghiară prin stimularea tinerilor artişti interpreţi în a-şi îmbogăţi repertoriul cu piese ale compozitorilor maghiari, şi promovarea tinerelor talente care se angajează să interpreteze un program alcătuit din piese maghiare cunoscute sau mai puţin cunoscute, alături de opusuri aparţinând literaturii muzicii universale şi româneşti.


În cele trei seri ale festivalului, începând cu ora 18.00 vor evolua şaptesprezece tineri interpreţi la pian, flaut, vioară, violoncel, chitară şi voce, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai universităţilor de muzică din Bucureşti, Cluj şi Craiova, respectiv ai Liceului de Artă din Ploieşti, prezentând în formaţii variate sau în solo lucrări din toate epocile muzicale, de la baroc la contemporan.

Din juriu fac parte maestrul Ludovic Bács – dirijor, Smaranda Murgan – decan al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Ecaterina Stan – muzicolog, Ioan Dobrinescu – Radiodifuziunea Română, şi Tóth István – fondatorul festivalului.

Publicul este invitat la rândul său să-i susţină pe aceşti tineri artişti, exprimându-şi aprecierea sa prin vot, desemnând câştigătorul Premiului Publicului, acesta având posibilitatea de a susţine un recital la Institutul Maghiar din Bucureşti.

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institute culturale maghiare din străinătate:

I. Paris + 300 euro

II. Bratislava + 200 euro

III. Budapesta + 100 euro

Număr de vizualizări :851Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro