Festivalul Muzicii Maghiare, ediţia a IX-a

mai 9th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-16 mai 2013, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalului Muzicii Maghiare, organizează un concurs de interpretare pentru tineri muzicieni români. Scopul festivalului este atât propagarea în România a valorilor muzicii clasice şi contemporane maghiare, cât şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente româneşti care se angajează să interpreteze şi piese muzicale maghiare.

În cele trei seri ale festivalului îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală. (Pot participa solişti sau cel mult duouri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.)

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institute culturale maghiare sau importante centre culturale din străinătate, şi premii în bani în valoare de 300/200/100 euro.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de marţi, miercuri, joi 14-16 mai 2013, începând cu ora 18.00.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 16 mai, după concurs.

Număr de vizualizări :1055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro