DEBRIS@ Home Matasari/ Eveniment NAG#7

mai 24th, 2013 | By | Category: Postcard

La Home Mătăsari (București, str. Mătăsari, nr. 17), în cadrul NAG#7, artiştii se manifestă prin pictură, instalație, muzică, proiecții. În urma demolărilor ilegale recente din zona Buzești, urmate de proteste ale societăţii civile, Home Mătăsari se construieşte ca un spaţiu de artă activă – manifest. Expozanți: Alexandra Albu* Adrian Axinte* Alexandra Baciu* Misha Diaconu* Radu Drăgan* Andreea Floreanu* Mihaela Ghiță* Radu Gorgos* Raluca Râcean Gorgos* Antonia Ionescu* Bianca Ioniță* Agnieszka Kucharska* Diana Manole* George Marinciu* Mihai Neom* Andreea Oneață* Aniela Ovadiuc* Rene Răileanu* Sabina Suru* Ana Tomescu* Diana Tudose* Daniela Turcu* Mihai Neom* Marius Vătămanu* Daniela Vîrlan* Muzică: Sab Sur. Graffiti artist: Alexandra Albu. Intervenție în spațiu: Rene Răileanu și Agnieszka Kucharska. Organizatori: Alexandra Baciu, Teodora Dinu. Host: Home Matasari.

Deciziile din ce în ce mai frecvente ale autorităților de a distruge clădiri valoroase din punct de vedere istoric ridică problema pierderii identității spațiului urban în general, dar provoacă locuitorul să găsească
modalități de adaptare la noul spațiul. La Home Mătăsari demersurile artistice sunt lansate cu scopul de a reflecta și în același timp de a oferi alternative realității urbane în care se localizează casa, în defavoarea unui discurs radical, ostil. În acest context, artistul primeşte funcția de mediator al discursului cartierului către societate şi autorităţile responsabile. Ignoranța edililor politici și a locuitorilor cartierului sunt chestionate de procesul creativ al artiștilor care intervin punctual în spațiul public pentru a modela identitatea zonei. Un rol important îl are publicul, martor al spectacolului urban, care dublează efortul artiștilor prin prezența și implicarea sa în activitățile care vor avea loc în casă.(Teodora Dinu)

HOME MATASARI
„HOME is where your story begins!”
Am desprins o bucată de viață, dintr-o istorie pe care am traversat-o, împreună, și am așezat-o într-o casă. Am pus una lânga alta idei mai vechi, care au vazut deja lumina urbană, dar și proiecte noi care tânjesc după prima privire, care vor prinde contur. Am construit împreună un spațiu în care planurile și ideile se așează de la sine pe tărâmul niciodată explorat îndeajuns, cel al culturii și al umanității.

Event Page:

http://www.facebook.com/events/154869574692020/?notif_t=plan_edited
NAG MAP: No.39

Număr de vizualizări :1150


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro