Daniel Cristea-Enache lansează ”Literatura de azi. Dialoguri pe net” la Târgul de Carte ”Alba Transilvana”

mai 9th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 11 mai 2013, de la ora 18.10, la Târgul de Carte ”Alba Transilvana”, va avea loc lansarea volumului ”Literatura de azi. Dialoguri pe net”, de Daniel Cristea-Enache, editura Polirom, cu o prefață de Ovidiu Șimonca. Prezintă: Diana Câmpan şi Aurel Pantea. Moderator: Cristina Smadea.

„Dialogul la care m-a provocat Daniel Cristea-Enache a fost un incitant prilej de introspecţie. Sînt mişcat că mărturia mea şi-a găsit locul între condeie de o invidiabilă pregnanţă şi originalitate. Avem în faţă un volum excelent, plin de fervoare şi farmec, animat de un seducător har al expresiei care confirmă creativitatea de vaste resurse – şi în această tulbure perioadă – a literelor româneşti. Nu putem decît să fim recunoscători admirabilului nostru amfitrion pentru devoţiunea inteligentă cu care ne-a regizat şi înfrăţit în această aventură livrescă.” (Norman Manea)

Târgul de Carte “Alba Transilvana” se află, în acest an, la cea de-a 6-a editie. Aflat sub patronajul spiritual al poetului și filosofului Lucian Blaga, târgul se va desfășura în perioada 10-12 mai 2013, la Alba Mall, Alba Iulia. Evenimentul constituie un bun prilej de a reuni specialiști din toate zonele culturii scrise românești: autori, editori, traducători, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenți literari, critici, animatori și jurnaliști în domeniul cultural, precum și alți actori cu aport important în universul cărții și al lecturii. Organizatori: Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Număr de vizualizări :1713


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro