Atelier de scriere dramatică bazat pe explorarea realităţii la festCO 2013

mai 30th, 2013 | By | Category: Eveniment
Festivalul Comediei Româneşti – festCO 2013 şi Scrie despre Tine organizează între 19-21 iunie, la Sala Studio a Teatrului de Comedie (Bucureşti), un atelier de scriere dramatică bazat pe explorarea realităţii.

Cine doreşte să înveţe să scrie o piesă de teatru pornind de la o poveste personală pe care ar vrea să o spună şi altora, este rugat să trimită pâna luni 3 iunie, pe adresa teatrul@comedie.ro, un text de maximum două pagini pe tema  „Un moment penibil din viaţa mea”, împreună cu datele de contact – nume şi telefon.  Cei selectaţi vor fi contactaţi pentru un interviu cu cei doi coordonatori – Vera Ion (regizor) şi Sorin Poamă (actor).
Vera Ion şi Sorin Poamă, fondatorii proiectului Scrie despre Tine şi trainerii unui atelier de dramaturgie deja consacrat în Bucureşti, susţin un atelier de dramaturgie în cadrul festCO, în care îşi propun să cunoască oameni dispuşi să îşi spună povestea în faţa unui public. Prin exerciţii de scris şi actorie specifice atelierului Scrie despre Tine, cei doi traineri vor dezvolta cu participanţii câte o scenă inspirată din întâmplările personale ale acestora şi vor depista posibile subiecte pentru piese de teatru.
Informaţii detaliate:
Scrie despre Tine este un atelier de dramaturgie şi explorare a realităţii care se desfăşoară din 2010 în Bucureşti, sub îndrumarea dramaturgului Vera Ion şi a actorului Sorin Poamă. Până acum, atelierul a produs 8 texte noi româneşti, documentate pe realităţi şi experienţe personale trăite de participanţi. Primele piese scrise în cadrul atelierului au fost prezentate în cadrul Festivalului de teatru independent Scrie despre Tine din mai-iunie 2013.
Vera Ion – regizor de teatru şi dramaturg, absolvent UNATC
Sorin Poamă – actor şi dramaturg, absolvent UNATC
Lucrează împreună încă din 2005. În timp, prin proiectele la care au colaborat încă din şcoală (tangaProject şi Ofensiva Generozităţii), apoi prin continuarea studiilor (Goldsmiths University of London, Masterclass Eugene Buica 2008/2009) şi apoi prin textele scrise împreună în cadrul atelierului Scrie despre Tine au dezvoltat o metodă de lucru care îmbină scrisul cu actoria şi cu elemente de improvizaţie şi performance, prin care au căutat mereu generarea de text inspirat de poveşti autentice, cu miză, şi încurajarea creativităţii şi descoperirii propriei voci a celor care vor să scrie, indiferent de experienţa anterioară în domeniul artistic.
Număr de vizualizări :1056


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro