Alina Breje, premiată la Concursul internaţional de literatură “NAJI NAAMAN” din Liban

mai 28th, 2013 | By | Category: Eveniment

Aflat la cea de-a unsprezecea ediţie, prestigiosul Concurs internaţional de literatură “NAJI NAAMAN” şi-a desemnat laureaţii. Alina Breje a obţinut premiul de creativitate pentru opera sa în limbile română şi englezǎ. În competiţie s-au înscris 1.362 autori din 56 de ţări, ce au scris în douǎzeci şi şase de limbi, arabă (literară şi dialectală), albanezǎ, chineză, croată, cehǎ, engleză, franceză, germană, italiană, japonezǎ, bulgarǎ, norvegianǎ, românǎ, sârbă, spaniolă, turcǎ şi altele. S-au acordat 54 de premii pe trei categorii: premii de merit, premii de creativitate şi premii de onoare pentru opere complete.

Lansate în 2002, premiile literare Naji Naaman sunt decernate în Liban în fiecare an autorilor de creaţii literare cele mai originale şi mai incitante din punct de vedere stilistic şi al mesajului, care vizeazǎ revigorarea şi dezvoltarea valorilor umane. În luna iulie 2013, laureaţii îşi vor vedea textele tipărite (integral sau parţial) în antologia anuală a premiilor editată în seria literară gratuită a Fundaţiei Naji Naaman pentru Cultura Gratuită (FCG). Laureaţii din actuala ediţie vor purta titlul de membru onorific acordat de „La Maison Naaman pour la Culture”.

Alina Breje scrie literaturǎ, este redactor cultural la ziarul Actualitatea Magazin şi se ocupǎ şi de traduceri literare. Ea s-a ocupat de publicarea mai multor volume ale unor autori români ȋn Italia iar de curând s-a aflat printre invitaţii celei de a 26-a ediţii a Salonului Internaţional de carte de la Torino.

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro