2500 de oameni au petrecut Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

mai 20th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 18 mai 2013, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit tururi gratuite unui număr de 1500 de oameni interesaţi să o descopere şi în acest an. De asemenea, 1000 de spectatori au participat la spectacolele organizate în Aula bibliotecii.


„BCU „Carol I” este unică în peisajul Nopţii Muzeelor, fiind singura bibliotecă deschisă care a avut îndrăzneala să se alăture circuitului nocturn trei ani la rând. Ne face o mare bucurie să vedem că în fiecare an sunt tot mai mulţi doritori să afle tainele acestei generoase instituţii. În Noaptea Muzeelor, vizitatorii au însufleţit Biblioteca!”, a declarat Mireille Rădoi, Director General al BCUB.

Pe lângă tururile ghidate, participanţii s-au bucurat de o suită de evenimente pe parcursul serii şi o expoziţie unică de carte veche şi rară, „Spaţiul românesc în cărţi europene”. Corul Colegiului German Goethe, dirijor Adelina Oltean şi elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice nr. 5 au întregit atmosfera fermecătoare a serii, iar Cvartetul de muzică Earth, Wind and Drums a readus spiritul anilor ’60 într-o fuziune inedită a standardelor de jazz cu notele avangardiste ale jazz-ului contemporan.

La miezul nopţii, spectacolul de teatru ”Ruleta Rusească”, o producţie oferită de Teatrul de Artă din Bucureşti, s-a jucat cu sala plină. Piesa este o adaptare scenică a poemului lui Vladimir Maiakovsky „Norul cu pantaloni”, avându-l în rolul principal pe Ovidiu Niculescu, pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche).

Galeria de artă GALATECA i-a adus în faţa publicului pe Simon Henwood, autorul expoziţiei ”Henwood Library- din dragoste de carte şi de arte”, şi pe Michael Gira, solistul trupei britanice ”Swans”, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Vizitatorii au putut să vizioneze o proiecţie specială a documentarului realizat de Henwood pentru albumul ‘The Seer’ al formaţiei Swans.

Număr de vizualizări :1863


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro