„Un veac de brutalitate” cu profesorul Vasile Morar

mai 21st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 22 mai 2013, ora 18.00, la sediul ICR (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a Conferințelor ICR. Invitat: prof. univ. dr. Vasile Morar, care va susţine prelegerea  „Un veac de brutalitate”.


“Secolul XX abia s-a încheiat, dar lectia sa încă nu a fost pe deplin învățată. Secolul marilor cuceriri științifice și tehnologice a fost totodată un secol al urii și miniciunii, al ideologiilor criminale și al violenței gratuite, al marginalizării și al stigmatelor, pe scurt – un veac de brutalitate.
Care sunt chipurile agresivității și cum apare aceasta în istorie? Care este resortul violenței pure? Cum se manifestă ura și cum îi cad oamenii pradă? Cum ajung cuvintele să nască violența? Care este soarta democrației într-un secol post-traumatic? Acestea sunt numai câteva dintre temele abordate în cadrul conferinței. “ (organizatorii)

Vasile Morar (n.1946) este profesor la Universitatea din București, unde predă etica, estetica, violența în istorie (Holocaust și terorism), etica în afaceri și politica. A dezvoltat în cărțile sale conceptul de morală elementară, concept introdus în literatura etică de coordonatorul tezei sale de doctorat, profesorul Niculae Bellu. Printre cărțile sale se numără Moralități elementare (2001, 2004), Etica în afaceri și politică (2006), Morala elementară – stări, praguri,virtuți (2011).

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro