”InsideZone” la Muzeul Bucovinei

mai 2nd, 2013 | By | Category: Postcard

Vineri, 3 mai, de la ora 16.00, va avea loc la Muzeul Bucovinei din Suceava un eveniment artistic organizat de gruparea de scriitori şi artişti suceveni intitulată ”Zidul de Hârtie. Manifestarea va consta într-o întâlnire cu o parte din artiştii taberei internaţionale de creaţie ”InsideZone. Vor avea loc videoproiecţii şi o expoziţie cu unele dintre lucrările de grafică, pictură şi video realizate de artişti în România. Va urma un dialog cu invitaţii evenimentului, artiştii vizuali Rebecca Chesney (Anglia), Sanne Kabalt (Olanda), Laila Seidel şi Anna Roberta Vattes (Germania). În final, Florin Dan Prodan şi George Serediuc vor prezenta şi citi din antologia de poezie Inside Zone, ”Zidul de Hârtie”, 2013, o carte-experiment realizată de cei doi membri ai ”Zidului de Hârtie” împreună cu poeţii Cliff Forshaw (Anglia) şi Mathura (Estonia).

Antologia de faţă cuprinde poeme scrise de cei patru poeţi în Borsecul anilor 2009-2011 în timpul unor scurte tabere de creaţie organizate aici în fiecare an. Aproape pustiu şi plin de vechi şi frumoase vile şi clădiri în ruină, printre care miraculosul părea ceva foarte cognoscibil, peisajul aminteşte neaşteptat de mult de imaginile din capodopera cinematografică a lui Andrei Tarkovski, Călăuza. Poemele doresc să exprime în metafore o anumită stare a zonei, scurte poveşti, limite ale realului şi ficţiunii, căutarea. Este un experiment care adună impresii poetice dintr-un topos cu totul special cu o tradiţie de peste două sute de ani şi care păstrează o nostalgie specială, poate chiar unică dar şi o anume atemporalitate aproape paradisiacă.

Florin Dan Prodan

Număr de vizualizări :1439


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro