”China, jurnal în doi timpi”, de Andrei Bodiu

mai 2nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la editura bucureșteană Tracus Arte, a apărut volumul ”China, jurnal în doi timpi”, semnat de scriitorul și profesorul universitar Andrei Bodiu, având ca bază vizitele sale în China și contactul direct cu civilizația și cultura acestei țări.

Acest jurnal privileagiază viața, contactele umane, relațiile între mentalități. El pune în prim-plan dialogul atât de necesar, esențial după părerea mea, cu oamenii care trăiesc în a doua mare putere economică a lumii. Jurnalul a fost generat de o dublă experiență: vizitele în China din iunie 2010, respectiv decembrie 2012. Am grefat pe mjurnalul din decembrie amintirile cele mai pregnante din iunie, de acum doi ani și jumătate. Am vizitat China înainte și după fondarea Institutului Confucius la Universitatea Transilvania din Brașov, pe care l-am inaugurat în martie 2012. Jurnalul reține impresiile de călătorie pe care le-am avut, experiența complexă pe care am trăit-o, peste trei săptămâni puse cap la cap, în această țară. (Andrei Bodiu)

Număr de vizualizări :1598


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro