“Turnul de veghe. Jurnal de exil 1995-2004”, de Constantin Eretescu

mai 20th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

De curând, în colecţia FID – Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea, a apărut volumul “Turnul de veghe. Jurnal de exil 1995-2004”, semnat de Constantin Eretescu. Jurnalul de faţă urmează unui alt jurnal, “Pensiunea Dina” (1984, 1995) şi altor scrieri memorialistice.

 

Constantin Eretescu – Prozator, etnograf, jurnalist, Constantin Eretescu este una dintre personalităţile exilului românesc.
A fost un dublu exilat: întâi din Basarabia natală, apoi din România, pe care a părăsit o în 1980, emigrând în Statele Unite.
Opera sa cuprinde romane, studii de etnografie şi articole publicate în revistele exilului românesc şi în cele din România. Printre apariţiile de seamă, strălucesc cu precădere studiile etnografice (Fata pădurii şi Omul nopţii sau Ştima apei – 2007), Vrăjitoarea familiei şi alte legende ale lumii de azi (2003), Visul lui Owen (2009), sinteza istorică Folclorul literar al românilor. O privire contemporană (2004), romanele Noaptea (1988), În căutarea Alexandrei (1999), Dragă Maria (2009).

Număr de vizualizări :987


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro