“Simbolica fundamentală tradiţională – perspective, mentalităţi, evoluţii” de Alexandru Nancu

mai 22nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 28 mai 2013, ora 13.00, la Sala „Virgil Cândea“ a Bibliotecii Academiei Române va avea loc lansarea volumului postum “Simbolica fundamentală tradiţională –  perspective, mentalităţi, evoluţii” de Alexandru Nancu, Editura Ars Docendi, 2013. Conţinutul cărţii reprezintă lucrarea de doctorat a autorului, susţinută la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în noiembrie 2011. Cartea este prefaţată de prof. univ. dr. Mihail Mănescu, coordonatorul acestei lucrări de doctorat, şi de prof. univ dr. Augustin Ioan. Cartea va fi prezentată de academicianul Răzvan Theodorescu, de lector univ. dr. Silviu Lupaşcu şi de editorul Ioan Crăciun de la Editura Ars Docendi.

Cartea va fi prezentată de academicianul Răzvan Theodorescu, de lector univ. dr. Silviu Lupaşcu şi de editorul Ioan Crăciun de la Editura Ars Docendi. Cu ocazia lansării volumului va fi prezentat şi filmul „Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!” de Cristina Andrei, un film dedicat sculptorului şi restauratorului Alexandru Nancu.

Eveniment organizat de Fundaţia HAR.

Alexandru Nancu, născut la Bucureşti în 1959, a fost artist plastic, profesor şi restaurator, directorul Fundaţiei HAR, redactorul şef al revistei Ianus, coordonator al multor proiecte culturale de anvergură, între care se numără:Habitat şi Artă în RomâniaArta în drum spre muzeuResitusStuf 2004,Lut/AdobeSALVart etc. A restaurat bisericile de lemn de la Mreneşti-Creţeni şi Pietrari-Angheleşti, judeţul Vîlcea, cea de a doua fiind cea mai veche biserică de lemn atesată din Ţara Românească.

Număr de vizualizări :1783


One Comment to ““Simbolica fundamentală tradiţională – perspective, mentalităţi, evoluţii” de Alexandru Nancu”

  1. emil spune:

    vreau sa stiu de unde o pot comanda ca ma intereseaza

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro