“Privilegiul imperfecţiunii” de Maria Postu

mai 2nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tipo Moldova, colecţia “Opera Omnia-Poezie contemporană”, a apărut volumul “Privilegiul imperfecţiunii” de Maria Postu, antologie care cuprinde selecţii din cele patru volume de versuri ale autoarei.

Maria Postu s-a născut la 27 octombrie 1960, în comuna Izvoarele, judeţul Teleorman. Deşi s-a afirmat încă din anii de facultate, la cenaclul Ramuri condus de poetul Marin Sorescu, Maria Postu a debutat în volum abia după 1989, în anul 1994, cu volumul de poeme „Insomnii molipsitoare”, editura Pandora, Bucureşti, când a fost remarcată de criticul Eugen Negrici. Primul volum a fost urmat de alte 3 volume de versuri: Întâlnire cu Altamire, editura Eminescu, Bucureşti, 1999, Abonament viaţă-moarte, ed. Vinea, 2003, Din spatele ferestrei, Ed. Muzeul Literaturii Române, Bucureţti, 2007, Arca lui Breban, eseu critic, Editura Contemporanul. Ideea Europeană, Povestiri de trezit adulţii, Ed Tracus Arte, Bucureşti, 2011. A colaborat cu poezie, proză şi eseuri critice la revistele: Ramuri, Flacăra, Luceafărul de dimineaţă, Oglinda Literară, 13 Plus, Fereastra, Amurg Sentimental. Din 2006 devine membră a Uniunii Scriitorilor din România. Este prezentă în Dicţionarul Scriitorilor din Teleorman, în Antologii cu poezie şi proză şi a fost premiată la Festivalul Internaţional Lucian Blaga (2007), Festivalul Romeo şi Julieta la Mizil (2010) şi a obţinut Premiul pentru Creativitate la Festivalul Internaţional Naji Naaman din Liban. În anul 2007 a obţinut Titlul de Doctor în Filologie la Universitatea Bucureşti, cu lucrarea Tema puterii în literatura română, avand drept conducător pe reputatul critic Dumitru Micu.

Număr de vizualizări :2410


2 Comments to ““Privilegiul imperfecţiunii” de Maria Postu”

 1. livia spune:

  Felicitări!
  Frumoasă realizare!
  Sărbători luminate!
  HRISTOS A ÎNVIAT!

 2. Maria spune:

  Va multumesc pentru prezentare.
  Adevarat a inviat! Multumesc , doamna Livia pentru felicitari!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro