“Parfum nebun” de Elena Otilia Pîrlea

mai 14th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, colecţia “Poesis”, a apărut volumul “Parfum nebun” de Elena Otilia Pîrlea.

“Al doilea volum de poezie al Otiliei Pîrlea se înscrie în acelaşi registru liric dominat de temperamentul ei pasional şi extrovertit, în care tematica erotică singulară se caracterizează printr-o senzualitate aproape carnală şi de-a dreptul obsesivă, străbătută de efuziuni amoroase diafane sau de ameninţătoare răzvrătiri la adresa Lui, a bărbatului-partener sau a bărbatului-vis deopotrivă. Lirica poetei, aşadar, e întruchiparea acestei acute senzaţii de somn, sete, foame şi dor de EL, a nevoii de contopire totală cu bărbatul-iubit, pe care-l invocă uneori în incantaţii:
„Fă-mă din ţărână zână
Din izvor fă-mă un râu
Din luceferi fă-mă lună
Şi din lună pune-mi brâu”.
(editorii)
Elena Otilia Pîrlea s-a născut la 5 iulie 1978, la Râmnicu Vâlcea, este dublu licenţiată, absolvind Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti în 2003 şi Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” în 2004.

Număr de vizualizări :1029


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro