“Mintea de dincolo” de Dumitru Constantin-Dulcan

mai 10th, 2013 | By | Category: Proiecte

Marți, 14 mai 2013, ora 17.30, la Sala DALLES (București, Bulevardul  Nicolae Bălcescu, nr. 18), va avea loc lansarea volumului “Mintea de dincolo” de Dumitru Constantin-Dulcan, Editura Eikon. Vor vorbi: Andrei Dorobanțu,  Ionel Mohîrță, Corneliu Moldovan, Marius Vasileanu, Dumitru Constantin-Dulcan.

„După trei decenii de la apariția cărții Inteligența materiei, azi bestseller, Dumitru Constantin-Dulcan vine în fața cititorilor săi cu o lucrare complementară: Mintea de dincolo, în care sintetizează, din punct de vedere științific, experiența decorporalizării prin moarte clinică, ajungând, rațional, acolo unde omul religios ajunge cu inima. Aparent paradoxal, contrar afirmațiilor științei materialiste, autorul demonstrează, cu mijloacele științei de azi, rațiunile inimii și ale universului spiritual, contrazicând fericit celebra afirmație a lui Pascal: „Inima are rațiuni pe care rațiunea nu le cunoaște”. Citind Mintea de dincolo, descoperim „limbajul” comun celor două „instanțe” dăruite de Creator ființei umane. Și dacă, așa cum spunea filosoful Mircea Florian, fericirea omului modern constă în echivalarea rațională a dogmelor, Mintea de dincolo ne apropie de acest ideal.

Există în Mintea de dincolo suficiente elemente pentru a elabora o etică mentală, extrem de necesară nouă, celor de azi, care, în pofida comunicării excesive prin multiple și sofisticate mijloace tehnice, trăim poate în cea mai tristă singurătate publică. Nu suntem singuri în univers, ne spune autorul și suntem direct responsabili, nu doar pentru gesturile noastre, dar și pentru gândurile noastre, care pot influența instantaneu viețile semenilor noștri.

Scrisă cu o argumentare riguroasă, greu de contrazis, Mintea de dincolo poate fi un manual al conviețuirii și al supraviețuirii armonioase, arătând că cel mai de preț dar al omului – iubirea – este și o datorie fundamentală, pentru salvarea tuturor și a fiecăruia în univers.” (editorii)

Număr de vizualizări :2790


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro