“fuga din urmă” de Ioan Matiuț, lansată la TNCP

mai 16th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă 18 mai 2013, ora 12.00, la Biblioteca Metropolitană din București (str.Tache Ionescu nr.14), Sala de conferințe, în cadrul Târgului Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP), ediţia a IV-a, va avea loc lansarea volumului de poezie “fuga din urmă” de Ioan Matiuț, editura Tracus Arte. Despre carte și autor vor vorbi Dan Mircea Cipariu și Cornelia Maria Savu. “Cartea face parte din proiectul meu poetic, acela de a încerca să scriu cât mai scurt și cât mai simplu. Demers dificil, fiecare cuvânt contând enorm în economia poeziei. Cred că timpul poeziei lungi și explicative a trecut. Văd poezia ca pe un vehicul care se dezintegrează în momentul în care ajunge cu cititorul ACOLO“, a declarat Ioan Matiuţ. Lansarea va fi urmată de o lectură publicî în care vor citi poeţii Florina Zaharia, Virgil Diaconu, Florin Dochia, Andrei Novac şi Ioan Matiuţ.

Ioan Matiuţ este absolvent al Universitatăţii „Aurel Vlaicu” din Arad, licenţiat în Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, șef de birou la revista de cultură „ARCA” , redactor-şef la revista de informaţie culturală „MONITORUL CULTURAL”, director al Editurii MIRADOR, preşedinte al Filialei Vest a Federaţiei Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România (FEDCR), redactor la postul de televiziune InfoTV.
Cărţi publicate: “stâlpi de sare”, editura Mirador (1996), “umbre”, editura Mirador (1999), “priviri”, editura Mirador (2003), “déjà vu”, colecţia „Poeţii urbei”, editura Dacia (2005), “déjà vu”, ediţie în limba maghiară, editura AB Art, Bratislava (2010), “între ceruri”, editura Brumar (2009), “respiră să nu uiţi”, editura Tipo Moldova (2011),” fuga din urmă”, editura Tracus Arte (2013)
Premii literare: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad. (1997), Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad (2004), Premiul pentru poezie la Festivalul Internaţional de Poezie EMIA Deva (2005), Premiul „Autorul anului 2005” pentru cartea déjà vu, Asociaţia Presei Literare şi a Editurilor din România (APLER) (2006), Premiul Primăriei Arad pentru cartea déjà vu (2006), „Diplomă de excelenţă” – Universitatea „Vasile Goldiş” Arad (2006), Premiul pentru poezie al Zilelor Revistei „Convorbiri Literare” Iaşi 2010, Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad (2010).

Număr de vizualizări :1640


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro