Superscrierea Cititorilor: concurs pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

apr. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) lansează Superscrierea Cititorilor, o competiție care își propune să promoveze scriitura de calitate şi poveștile care au puterea să schimbe lumea. Cititorii pot înscrie orice non-ficțiune românească, pe care o consideră valoroasă, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri. Faza a doua constă în votul publicului, care va stabili shortlist-ul competiției.  În ultima etapă, juriul va alege câștigătorii.

Premiile se oferă atât autorului textului câștigător (300 de euro), cât și participantului care l-a propus în concurs: peste 20 de cărți și produse oferite de sponsori.

Detaliile despre înscrieri – care se fac până pe 9 mai – și regulament se regăsesc pe site-ul competiției.

Juriul Cititorilor este format din 15 profesioniști din diverse domenii, care pun preț realitatea prezentată prin povești bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporații, artiști și psihologi): Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Mădălina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirilă și Vlad Stroescu.

Cei care participă la Superscrierea Cititorilor au șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România. Cel mai important câștig al competiției însă rămâne promovarea genului de scriitură care naște câștigători de Pulitzer.

Sorin Trâncă, Președintele FFFF: “Mă bucur că reușim să extindem Premiile Superscrieri (pe care îl veți vedea în plină desfășurare la toamnă) și într-o zonă la care eu țin foarte mult, la cititori. După ce am construit un concurs unic prin faptul că e deschis tuturor categoriilor de autori, iată că reușim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. În mod tradițional, ei sunt lăsați un pic deoparte în concursurile de multe feluri. Să citim, deci, ceea ce merită citit.”

Alex Ciucă, membru al juriului și blogger: „Într-un mediu în care e tot mai simplu să publici texte, e din ce în ce mai greu să identifici scrierile care merită citite. Cred că Premiile Superscrieri, pe de o parte și Superscrierea Cititorilor,  pe de altă parte pot reprezenta o reparație morală pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat până acum din cauza zgomotului.”

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro