Se decernează premiile de excelență ale industriei de carte din România, „Bun de Tipar”

apr. 23rd, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 25 aprilie 2013, la Biblioteca Națională (Bucureşti), va avea loc decernarea premiilor de excelență ale industriei de carte din România, în cadrul Galei „Bun de Tipar”. Competiția, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituții și peste 600 de proiecte – cu o treime mai multe decât la prima ediție –, a fost jurizată de o echipă formată din 9 specialiști, avându-l drept președinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck. Lista finaliștilor poate fi consultată pe www.galabundetipar.ro.

Spectacolul de decernare a premiilor celei de a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România va fi prezentat de Irina Păcurariu. Desfășurătorul ediției de anul acesta a „Bun de Tipar” include, pe lângă momentele cunoscute de premiere a laureaților, și 4 scurte filme de prezentare a unor proiecte care au schimbat date în istoria pieței de carte autohtone. Momentul artistic va fi asigurat de Trio Zamfirescu.

Televiziunea națională, unul dintre cei trei mari susținători ai evenimentului (alături de Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României), va înregistra întreg spectacolul, urmând să dedice o emisiune Galei – sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 14.30, pe TVR 1. De asemenea, Radio 3net „Florian Pitiș” va înregistra spectacolul, urmând să îl posteze pe site în cel mai scurt timp posibil.

În direct, Gala va fi transmisă pe site-ul televiziunii online privesc.eu, începând cu ora 19.00.

Accesul la Gală se face pe bază de invitație.

Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România este un proiect inițiat în mai 2012, de agenția Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România.

Număr de vizualizări :844


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro