Ofelia Prodan, laureată în cadrul Napoli Cultural Classic

apr. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

Printre laureaţii de anul acesta ai Premiului Internaţional de Poezie şi Proză Napoli Cultural Classic, ediţia a VIII, 2013, se află şi poeta Ofelia Prodan, din România. Ea a câştigat premiul I la secţiunea POESIA in lingua straniera, fiind urmată de Adão Wons, din Brazilia (Premiul II) şi Dante Iagrossi, din Italia (Premiul III). Decernarea premiului va avea loc pe 10 mai, la Nola.

Ofelia Prodan (n. 12 ianuarie 1976) a debutat editorial în 2007, publicând până în prezent 7 cărţi. Poeme ale ei au fost traduse în italiană, spaniolă, portugheză, engleză, franceză, maghiară, iar recent şi în olandeză, fiind inclusă în antologia Voor de prijs van mijn mond (Jan H. Mysjkin, Ed. Poezie Centrum, Belgia, 2013).

Poeta se va afla pentru a treia oară în Italia, după ce în noiembrie 2012 a avut o lectură în cadrul primei ediţii a întâlnirilor “Libere parole in libero spazio”, la Brescia, iar în decembrie 2012 a citit la Milano, în cadrul proiectului MigrAmore.

Număr de vizualizări :1719


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro