Nona Șerbănescu expune „Urme de bebeluş/Scrisori pentru Indira”

apr. 4th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 5 aprilie 2013, ora 19.00 la Art Hub (Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziției „Urme de bebeluş/ Scrisori pentru Indira„ de Nona Șerbănescu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 5-16 aprilie 2013.


„Expoziția reunește două proiecte artistice distincte dar corelate între ele prin tema centrală – relația dintre mama-artist și bebelușul său. Dacă ”Urme de bebeluș” este un proiect ludic, ușor, dulce, care caută și îndosariază amprenta pe care ființa nou venită pe lume o lasă în viața cuplului pe care îl formează mama și tatăl său, „Scrisori pentru Indira„ implică o abordare mai profundă, frustă și caldă. Cu o componentă de video și una de factură clasică, pictură – proiectul propune o serie de „scrisori„ vizuale de la artistă către fiica sa după cum și un mesaj pe care aceasta îl va primi la vârsta de 30 de ani. “Scrisori pentru Indira” este un exercițiu de comunicare (cu public) între mamă și fiică, aflate utopic, doar în plan artistic-abstract, la aceeași vârstă.” (organizatorii)

Nona Şerbănescu a absolvit studiile universitare în cadrul secţiei Pictură a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti sub coordonarea profesorului Alexandru Chira. Activitatea sa se împarte între cea artistică şi cea a managerului cultural în cadrul Asociaţiei pentru Promovarea Artelor Contemporane. Balansând perpetuu între rigoare şi spontaneitate, între paroxismul trăirii emoţionale şi obsesia acurateţii conceptuale – demersul artistic al Nonei Şerbănescu este motivat întotdeauna de nevoia de expresie, dincolo de potenţialul altor forme de comunicare, a unor experienţe personale.

Număr de vizualizări :1001


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro