Gala Premiilor de Jazz 2013 şi starea jazzului românesc de azi

apr. 1st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 3 aprilie 2013, ora 19:00, în Club A (Bucureşti), Cafeneaua critică propune o discuţie despre jazzul românesc, în avanpremiera celei de-a X-a ediţii a Galei Premiilor de Jazz, care va avea loc duminică, 7 aprilie 2013. Organizată de Fundaţia MUZZA, condusă de muzicologul şi promotorul de jazz Alexandru Șipa, ediţia 2013 a Galei va premia cele mai importante realizări ale domeniului din 2012 (www.fundatiamuzza.ro). La Cafeneaua critică se va discuta despre nominalizările Galei şi despre starea jazzului românesc de azi. Invitaţi: muzicienii Adrian Enescu (căruia la Gala Premiilor de Jazz i se va decerna Premiul de excelenţă), Nicolas Simion și Mircea Tiberian (nominalizaţi la Premiile Galei), regizorul Lucian Sabados (preşedinte al Clubului şi al Festivalului de jazz de la Ploieşti, nominalizat la Premiile Galei), jurnalista și promotoarea de jazz Anca Romeci (prezentatoarea Galei), precum şi Alexandru Șipa (organizatorul principal al Galei). Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Înaintea discuţiei de la Cafeneaua critică, Fundaţia MUZZA organizează, în aceeaşi locaţie, o conferinţă de presă despre ediţia 2013 a Galei Premiilor de Jazz.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :902


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro