Festivalul Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar din Timișoara, 22-25 aprilie 2013

apr. 20th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 22-25 aprilie 2013, la Timişoara se desfăşoară cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar din Timișoara (FIFITUT). Festivalul propune publicului spectacole de improvizație teatrală realizate de actori din diferite universități din România sau din străinătate. Jean-Marc Cuvelier, Director artistic al Ligii de improvizație din Belgia, va reprezenta Valonia-Bruxelles la acest Festival și va anima ateliere de formare în teatrul de improvizație. El a mai fost prezent în România pentru formări în teatrul de improvizație în cadrul unor stagii care au avut loc la București și la Constanța.

FIFITUT permite răspândirea culturii francofone în orașul și în regiunea Timișoara. Proiectul este foarte ambițios deoarece aduce la un loc trupe de teatru universitar din toată România (București, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova, Baia Mare, Sibiu), precum și trupe de teatru din străinătate (Ungaria, Ucraina, Franța, Serbia, Valonia-Bruxelles).

Din programul FIFITUT :

–  o formare în teatrul de improvizație și în tehnicile de mimă și de lucru în spațiu ;

–  un campionat de meciuri de improvizație în fața publicului în diferite locuri din oraș timp de 4 zile ;

–  decernarea premiilor celor mai bune 3 actrițe / celor mai buni 3 actori din România ;

–  spectacole de teatru ale trupelor din Ucraina, Serbia și Franța (spectacole în limba franceză).

Număr de vizualizări :1015


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro