Ernest H. Latham, Jr., la Cafeneaua Critică

apr. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 17 aprilie 2013, de la ora 19.00, în Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14), va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice, invitat fiind Ernest H. Latham, Jr., care va vorbi despre o carieră diplomatică şi românistică. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Istoricul american Ernest H. Latham, Jr., diplomat şi profesor, bun cunoscător al României – şi vorbitor de română! – vine la Cafeneaua critică pentru o discuţie al cărei pretext este apariţia recentă a culegerii sale de articole şi eseuri Timeless and Transitory. 20th Century Relations between Romania and the English-Speaking World (în limba engleză, la Editura bucureşteană Vremea). Ernest H. Latham, Jr. a trăit în anumite perioade în România, mai întîi ca ataşat cultural al Ambasadei americane, în anii 1983-1987, cînd a şi obţinut, la finele intervalului, un doctorat la Universitatea din Bucureşti, apoi ca profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, în anii 2000-2002. Pasionat de istoria şi cultura ţării noastre, a lucrat şi ca expert pe teme româneşti, a scris articole şi studii, a colaborat la enciclopedii, a îngrijit şi prefaţat ediţii legate într-un fel sau altul de România. La Cafeneaua critică, Ernest H. Latham, Jr. va vorbi despre cariera sa şi despre cum vede trecutul, prezentul şi viitorul ţării sale favorite (din afara Statelor Unite ale Americii, bineînţeles!).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A*.

Număr de vizualizări :1036


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro