Deputatul ecologist Remus Cernea la Cafeneaua critică

apr. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 24 aprilie 2013, ora 19:00, în Club A (Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critică. Invitat: deputatul ecologist Remus Cernea. Acesta va vorbi despre ecologism, dar şi despre drepturi şi libertăţi în democraţie. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.


Cunoscut până în 2008 ca militant activ al societății civile, în special ca director executiv al asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, axat pe teme ale democraţiei liberale precum statul secular, drepturile omului şi libertatea de conştiinţă, Remus Cernea a intrat apoi în politică pentru a putea influenţa mai direct agenda publică, în aceleaşi zone tematice: a candidat fără succes în alegerile locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale, ca independent, ca preşedinte al Partidului Verde şi ca preşedinte al Mişcării Verzilor-Democraţi Agrarieni; a devenit în 2012 consilier al premierului Victor Ponta; şi a fost ales la finele aceluiaşi an deputat din partea Uniunii Social Liberale, ca ecologist, în urma unui protocol semnat între Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni şi Partidul Social Democrat. În lunile de când este parlamentar, s-a pronunţat împotriva exploatării gazelor de şist în România, pentru adoptarea unei soluții alternative la finanţarea de la bugetul de stat a cultelor religioase sau pentru reglementarea parteneriatului civil între persoanele heterosexuale sau de acelaşi sex. La Cafeneaua critică Remus Cernea va vorbi despre aceste iniţiative şi – în genere – despre ecologism şi despre drepturi şi libertăţi în democraţie.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :992


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro