Câştigătorii concursului „Drumul spre celebritate”- ediţia a IV a

apr. 7th, 2013 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă 6 aprilie 2013, la Palatul Mogoşoaia s-au desemnat câştigătorii concursului „Drumul spre celebritate”- ediţia a IV a, eveniment organizat de Radio România Cultural, Asociaţia Cultural Sportivă Pro Valores, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” şi ExcesMusic, prin programul „Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. După 6 etape, care au desemnat prin voturile a peste 600 de elevi şi profesionişti 6 finalişti din 45 de candidaţi înscrişi, un juriu prezidat de Oltea Şerban Pârâu – Redactor Şef al Radio Romania Cultural şi Director al Corurilor şi Orchestrelor Radio, a hotărât care este ierarhia finală. Premiul I a fost căştigat de violonista Simina Croitoru. Premiul al II lea a fost obţinut de violoncelistul Horaţiu Luduşan, student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar pe cea de-a treia poziţie s-a clasat fagotistul Mihai Boboiescu, student al aceleiaşi instituţii de învăţământ superior.

Primi trei clasaţi vor avea şansa de a face înregistrări speciale în studiourile Radio România, vor fi solişti ai Orchestrei de Cameră Radio în stagiunea 2013 – 2014, vor fi invitaţi ai Mogoşoaia CasicFest 2014,  vor susţine un recital în cadrul Stagiunii „Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş şi au împărţit premii în bani – în valoare totală de 1000 de euro.

Flautistei Oana Leonte i-a fost oferită o bursă din partea Exces Music la ediţia a XI a a Academiei ICon Arts – Cisnădie 2013.

Câştigătoarea concursului, violonista Simina Croitoru este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, are 23 de ani si 24 de premii la competiţii nationale şi internationale, majoritea premii I. A concertat cu aproape toate filarmonicile ţării, iar numărul recitalurilor este impresionant. A cântat în Austria, Italia, Germania, Ungaria, Elveţia, Cehia.

Număr de vizualizări :1238


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro