Antologia de povestiri SF “Călătorii în timp”, lansată la Bucureşti

apr. 22nd, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 26 aprilie 2013, ora 17.00, la Centrul Cultural Calderon (str. Jean-Louis Calderon nr. 39, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Călătorii în timp”, antologie de povestiri SF coordonată de Antuza Genescu, publicată de Editura Nemira în colaborare cu Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy. Printre invitaţi se numără Cristian Tamaş, Marian Truţă, Dănuţ Ungureanu, Liviu Radu, Cristian Mihail Teodorescu, Mircea Liviu Goga. Aceştia  vor vorbi despre timp în relaţie cu realitatea, ca temă majoră a  literaturii SF.

Antologia este semnată de Liviu Radu, George Lazăr, Cristian-Mihail Teodorescu, Aurel Cărăşel, Ioana Vişan, Ştefana Cristina Czeller, Sergiu Someşan, Daniel Haiduc, Mircea Liviu Goga, Silviu Genescu.

“Se poate înșela Timpul, maestrul acesta care nu va înceta niciodată să ne atragă? Cunoașteţi pe cineva care a găsit mijlocul de a-l supune? Vă propunem zece Călătorii în timp și tot atâtea mijloace seducătoare de a vă deplasa în trecut și în viitor. Dacă aveţi curajul, puteţi plonja chiar în trecutul sau în viitorul altui univers! Nu e vorba de simple alunecări în Timp. Veţi fi martorii unor intervenţii de cronochirurgie uluitoare, unice prin abilitatea celor care le realizează. Ei vă vor dezvălui taina spiritismului, a poporului pierdut, a revenirii continue în aceeaşi secvenţă temporală sau metoda cea mai inteligentă de a scăpa de cei care ne fac viaţa un chin. Nu pierdeţi, aşadar, ocazia de a juca șah cu Timpul – indiferent cine câștigă, frumuseţea jocului nu poate fi înlocuită.

Trecutul, prezentul și viitorul se configurează în fel și chip în zece povestiri ce pun în lumină talentul și ingeniozitatea unor scriitori care nu se dau în lături de la provocări și călătoresc în infinitul timpului, împreună cu cititorii dornici de aventură. Drum bun!” (editorii)

Număr de vizualizări :1225


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro