AFCN dezbate public criteriile de finanțare a proiectelor culturale

apr. 29th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) pune în dezbatere publică proiectul de modificare a normelor metodologice din 7 aprilie 2011 privind organizarea şi funcţionarea comisiilor, procedura de selecţie a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, în vederea acordării de finanţări nerambursabile, precum şi de soluţionare a contestaţiilor, aprobat prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2231/2011, în condițiile legii.


Plecând de la rezultatele sesiunilor de finanțare anterioare, echipa AFCN a dorit îmbunătățirea sistemului de evaluare a proiectelor culturale, astfel încât a inițiat un act normativ, aflat de astăzi în dezbatere publică pe siteul Administrației, www.afcn.ro. Proiectul de modificare a normelor metodologice este disponibil la adresa http://www.afcn.ro/consultari.html.

Propunerile, sugestiile și opiniile publice sunt așteptate în format electronic, în termen de 30 zile de la publicarea proiectului, la adresa de e-mail contact@afcn.ro.

Număr de vizualizări :1466


2 Comments to “AFCN dezbate public criteriile de finanțare a proiectelor culturale”

 1. Maria spune:

  Tare sunt curioasa ce sume vor fi alocate anul acesta !

 2. Cristina Poterasoiu spune:

  Nu știu ce înțelege AFCN prin „îmbunătățire”… și din al cui punct de vedere analizăm propunerile…
  Pentru operatorii culturali, actuala formă e mai proastă decât anterioara; în plus, se introduc prevederi cu grad crescut de ‘acoperire’ pentru AFCN.
  Probabil că operatorii culturali aflați tradițional pe listele cu proiecte acceptate nu vor fi deranjați de explozia birocratică din Metodologie.
  Operatorii culturali aflați la început de drum nu se regăsesc în Regulament, prevederile (și cele vechi dar mai ales cele noi) excluzându-i a priori.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro