„Nichita Stănescu – 80 de ani de la naştere” în Noua Galerie a Institutului Român de la Veneţia

apr. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 2 aprilie 2013, ora 18.30, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va avea loc vernisajul expoziţiei dedicate aniversării a 80 de ani de la naşterea marelui poet român Nichita Stănescu. Cu ocazia vernisajului, în sala de conferinţe „Marian Papahagi” a Institutului va avea loc, pe lângă o prezentare biografică a poetului, şi o interpretare a câtorva poezii de Nichita Stănescu realizată de poeţii veneţieni Gianfranco Chinellato şi Anita Menegozzo. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc lecturi de poezie realizate de studenţii Universităţii Ca’ Foscari care studiază limba română.

Evenimentul face parte din proiectele strategice ale Institutului Cultural Român pe anul 2013 pentru promovarea creativităţii româneşti şi va fi realizat în simultaneitate atât la ICR Bucureşti şi la filialele din ţară ale acestuia, precum şi la Institutele Culturale ale României din străinătate.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 16 aprilie în Noua Galerie a Institutului Român de la Veneţia şi este realizată în colaborare cu Asociaţia „Romeni in Veneto”.

Număr de vizualizări :962


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro