“Reflections from the Wasteland” de Lisanne Hoogerwerf, la Make a Point

apr. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 26 aprilie 2013, ora 19:00, la Make a Point (Șos. Morarilor nr.1, Sector 2, București), va avea loc vernisajul expoziţiei  “Reflections from the Wasteland” de Lisanne Hoogerwerf (NL).

„Lisanne Hoogerwerf și-a petrecut ultimele două luni în București și prin împrejurimi, într-o rezidență organizată de Bucharest Artists-in-Residence. În timpul celor două luni, artista a cercetat mai multe zone aflate la periferia orașului. În urma interacțiunilor cu diferite familii și comunități, ea a învățat treptat despre stilul de viață al locuitorilor din aceste zone.În timpul acestor peregrinări și întâlniri, Lisanne Hoogerwerf a realizat scurte documentare video. Rezultatul este o suită de întalniri spontane între cameră și subiect, subliniând în acelasi timp complicațiile care apar atunci când un artist străin încearcă să acceseze o lume fundamental diferită de a lui. La sfârșitul perioadei de rezidență, artista a compilat o serie de lucrari video prin care răspunde, prin propria sa experiență, contextului și oamenilor întâlniți. Folosind scurte scenarii fictive, ea arată familiile într-o forma construita, metaforică.  La Make a Point, Reflections from the Wasteland va prezenta ambele abordări, artista arătând diferite metode prin care subiectul poate fi accesat de către privitor.” (organizatorii)

Bucharest AiR este un program de rezidențe artistice menit să faciliteze producția, cercetarea și schimbul cultural în România. (http://www.bucharestair.com)

Număr de vizualizări :880


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro