“Costumul negru” de Adrian Popescu

apr. 17th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească, colecţia “Poezie”, va apărea volumul “Costumul negru” de Adrian Popescu.

„Noul volum de versuri al lui Adrian Popescu aduce o schimbare surprinzătoare de stil şi limbaj, pentru un autor consacrat, considerat de critici mai degrabă un neomodernist, manierist, cu obsesia unui spaţiu italic, decât un postmodernist, atras de experimentarea limbajului cotidian. Avem aici câteva poeme ample, structurate de un un fir epic, scene din viaţa poetului, transpuse într-o rememorare tandru-ironică, unde vechiul strat al amintirilor fabuloase întâlneşte scepticismul bine temperat, o luciditate care nu devine cinism, o de-solemnizare care-i dă poeziei autenticitate.” (editorii)

„Remarcabil poet, într-o limbă de extremă fineţe, artist delicat, suav şi ardent, Adrian Popescu este îndeosebi în poemele înalt-spiritualiste, deloc descărnate, în pofida focului mistuitor al imaginaţiei religioase.” (Nicolae Manolescu)

„Adrian Popescu se află, iată, în faţa unei opere încă deschise, dar care este înscrisă deja pe un drum sigur, unul dintre cele mai originale şi clar trasate pe harta valorilor literaturii române de azi.” (Ion Pop)

„Observam cu alte ocazii că una dintre cele mai fertile direcţii ale liricii române actuale constă într-o redescoperire a realului, dar nu prin celebrare, prin interogaţie. Adrian Popescu se înscrie în această tendinţă printr-o formulă singulară.” (Petru Poantă)

Număr de vizualizări :1014


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro