“Aripi de sticlă” de Ioana-Cristina Teodorescu

apr. 29th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura EuroGraph a apărut volumul de poezie “Aripi de sticlă” de Ioana-Cristina Teodorescu.

„Aripi de sticlă” s-a născut din iubire. Iubire pentru un om, pentru o idee, pentru vers, pentru sentimentul în sine. Din iubire pentru îndoială, pentru tumult, pentru fluturii din stomac, pentru acele momente în care nu ne dorim altceva decât să redevenim vulnerabili.
Un volum de debut este, dincolo de orice, un experiment. O provocare. Un sacrificiu. Este încercarea de găsi cea mai naturală formă de exprimare, de a te potrivi cu tine însuți, de a te împăca cu propriile gânduri, de a te asculta și a te citi, așa cum nu ai putut niciodată să o faci cu un manuscris închis în sertar. Un prim volum este o căutare de sine. Una care, pentru mine, cel puțin, a funcționat.” (Ioana-Cristina Teodorescu)

„Se regăsesc în scrisul tinerei autoare acei doi oameni din ecuația dragostei:…ea și el, aceiași de pretutindeni, cu aceleași vise și aceleași așteptări, cu aceeași speranță că ei doi au inventat dragostea perfectă, precum și dezamăgirea supremă.

Ioana încearcă să ne arate inima ei, o ține în palmele tinere, întinse, pentru ca noi, cei care o citim, să luăm doar ceea ce înțelegem și ce ne place. Ioana ne arată cum poți fi fericit iertând.

Îmi place să cred că pe autoare o pot prezenta cu propriile cuvinte:
«Am 25 de ani.
23 ai mei
și încă 2, de când am ales să te urmez.»” (Sorin Poclitaru)

Ioana-Cristina Teodorescu s-a născut la 12 ianuarie 1989. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism, iar în prezent urmează două programe de masterat în domeniu și lucrează pe post de PR Officer la o cunoscută asociație culturală din Cluj-Napoca. De asemenea, a fost unul dintre membrii fondatori ai revistei online FlipFlop,ro și redactor-șef al acesteia timp de aproape 3 ani. Ioana-Cristina Teodorescu s-a făcut cunoscută de-a lungul timpului prin scrierile sale, în principal cronici de eveniment, dintre acestea predominând concertele folk, dar și prin numeroase proiecte culturale în care a fost implicată în ultimii ani.

Număr de vizualizări :2015


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro