Un nou număr al revistei Olt Art

mart. 24th, 2013 | By | Category: Eveniment

A ieșit de sub tipar, la Slatina,  numărul 2 al revistei de cultură editate de Asociația Culturală Olt Art, redactor-șef Constantin Voinescu, corector Costel Drejoi,  sponsorizată de editura Hoffman, director Cosmin Barcan.

În comparație cu numărul de debut, acesta este mai bine organizat, semn al experienței câștigate de editori, și susținut, în continuare, de autori care au ceva de spus în domeniul culturii, nu numai din zonă, dar și la nivel național.

Sumarul include cronici literare semnate de redactorul-șef, la cărțile poeților Virgil Dumitrescu, „Insomniile unui tratat de pace” și Liuța Scarlat, ale cărei versuri „rup dimineața în fâșii”,  la volumele „Marin Preda, repere biobibliografice” de Stan V.Cristea și „Să zbori ca o pasăre cântătoare” de Dumitran Frunză, prezentate de  scriitorul Ion Georgescu, versuri, proză, articole de opinie, pagini de istorie literară, considerații din domeniile artelor plastice și istoriei, restituiri literare, traduceri, articole de prezentare a unor descoperiri din  biografie și  de interpretare a operei scriitorilor Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Geo Dumitrescu, Cincinat Pavelescu, Panait Cerna, articole privind exprimarea și evoluția limbii, evocarea pictorului Nicolae Truță (a cărui fotografie se află pe coperta I), a filozofului Mihai Uță etc.

Colaboratorii acestei reviste sunt pasionați și consecvenți cercetători,  profesori, istorici, editori, membri ai Uniunii Scriitorilor, artiști care încearcă să mențină vie flacăra culturii în limba română, năzuind către păstrarea  pentru eternitate  a spiritualității românești la Oltul de Jos. Lansarea publicației va avea loc în curând, într-un cadru festiv, la una din instituțiile deschise literaturii și culturii în general.

Corneliu Vasile

Număr de vizualizări :1420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro