Scriitoarea Nora Iuga, la Oradea

mart. 14th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 14 martie 2013, ora 18:00, la Librăria Gutenberg din Oradea, scriitoarea Nora Iuga este invitată în cadrul CDPL Fest. Cu această ocazie va avea loc proiecţia filmului documentar “Aici Nora Iuga”, urmată de lectură şi discuţii cu autoarea.

Nora Iuga (n. 1931) a publicat peste 20 de volume de poezie, proză și jurnal, cultivând, încă din anii ‘80, experimentul (ca în Piața cerului. Jurnal de bucătărie, reeditată de curând la Casa de editură Max Blecher, sau în prea puțin cunoscuta Lebăda cu două intrări) și rămânând unul dintre cei mai atașanți și mai populari autori români contemporani. Printre volumele sale de poezie se numără Opinii despre durere (1980), Spitalul manechinelor (1998), antologia Inima ca un pumn de boxeur (2000), Autobuzul cu cocoșați (2001), Fetița cu o mie de riduri(2005). Cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi, bucurându-se de succes în special în spațiul german.

Număr de vizualizări :1322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro