Scriitoarea Doina Ruşti la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig

mart. 11th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-17 martie 2013, scriitoarea Doina Ruşti va fi prezentă la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig. Doina Ruşti va susţine mai multe lecturi şi va avea o serie de întâlniri cu cititorii germani (Cafe Europa şi Theater Fact). În aceeaşi perioadă, autoarea va participa şi la alte activităţi, printre care un dialog literar, organizat la Berlin, de Deutsch-Rumänisches Forum, în colaborare cu Ambasada României (13 martie). Romanul “Lizoanca”, publicat de Editura Trei, în 2009, a fost tradus de curând în limba germană, la Horlemann Verlag, Berlin, iar versiunea germană îi aparţine scriitorului Jan Cornelius. Promovarea romanului “Lizoanca” de Doina Ruşti se bucură şi de sprijinul Ministerului Culturii.

Romanul Lizoanca (Ed. Trei, 2009) a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române şi se află în curs de apariţie în italiană si spaniolă.

„A obţinut tripla, un fel de Mare Şlem al circuitului literar, luând premiul Academiei Române pentru romanul Lizoanca (2009) după ce primise premiile ASB pentru Zogru (2006) şi al USR pentru Fantoma din moară (2008). Foarte puţini scriitori în viaţă au obţinut toate cele trei mari premii (cel al Academiei se acordă doar o singură dată) şi niciunul într-un interval atât de scurt ca Doina Ruşti. ” (Horia Gârbea)

„Doina Ruşti este o excelentă prozatoare, de mare talent şi intuiţie.” – Norman Manea

„Doina Ruşti, după părerea mea, e un prozator de primă mărime al literaturii actuale.” – Nicolae Breban

Un fragment în lectura autoarei aici: http://www.youtube.com/watch?v=UprPxnpy0Uo


Număr de vizualizări :1044


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro