Prima conferinţă internaţională a Societăţii Germane pentru Filozofia Ştiinţei la Universitatea Leibniz din Hanovra

mart. 11th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 11-14 martie 2013, la Universitatea Leibniz din Hanovra, va avea loc prima conferință internațională a Societății Germane pentru Filosofia Științei / Gesellschaft für Wissenschaftsphilosophie (GWP) sub titlul: Cât de multă filosofie mai este în filosofia științei? ICR Berlin susţine participarea cercetătorului Iulian D. Toader.

“Filosofia științei, în ultimele decenii, a evoluat într-un număr de subdiscipline autonome. Cu toate acestea, întrebarea legitimă care se pune este cât de multă filozofie mai există în filosofia recentă a științei: Cât de mult s-a mișcat filosofia științei spre știință și, probabil, departe de tradiția filozofică? Care sunt consecințele ei pentru relevanța științifică a muncii pe care o fac filosofii științei? Care sunt consecințele sale pentru filosofia științei ca disciplină unificată și ușor de recunoscut? Și în ce direcție ar trebui să se miște filosofia științei în viitorul apropiat? Acestea vor fi întrebările principale ale conferinței.

Fără nici o îndoială, conferința va certifica în diverse moduri disocierea crescândă a filosofia științei, prin prezentarea de dezbateri actuale în filosofia fizicii, filosofia biologiei, filosofia științelor sociale și alte subdiscipline. Conferențiari Invitaţi: Peter Godfrey-Smith (New York), Stephan Hartmann (Munchen), James Ladyman (Bristol), Sandra D. Mitchell (Pittsburgh) Chrysostomos Mantzavinos (Atena) Margaret Morrison (Toronto), Wolfgang Spohn (Konstanz) Cercetătorul Iulian D. Toader va susţine o prelegere intitulată „Împotriva Scepticismului Weylean”. Evenimentul are loc în cadrul programelor de susţinere a iniţiativelor ştiinţifice şi academice pe care Institutul Cultural Român de la Berlin le propune pe parcursul anului 2013.” (biroul de presă al ICR Berlin)

Iulian D. Toader este doctor în Filosofie la Universitatea din Bucureşti, 2004, (Magna Cum Laude) şi Universitatea Notre Dame (Statele Unite ale Americii), 2011. În prezent este cercetator ştiinţific la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti.

Evenimentul are loc în cadrul programelor de susţinere a iniţiativelor ştiinţifice şi academice pe care Institutul Cultural Român de la Berlin le propune pe parcursul anului 2013.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de şi pe Facebook .

Număr de vizualizări :993


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro