Mircea Cărtărescu, Marele premiu al Festivalului Internaţional de Poezie Novi Sad 2013

mart. 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

Mircea Cărtărescu va fi laureatul de anul acesta al Marelui premiu al Festivalului Internaţional din Novi Sad, ediţia a VIII-a, iar festivitatea de premiere va avea loc în luna august. România va fi oaspetele special al acestei ediţii. Au fost invitaţi scriitorii: Daniel Bănulescu, Dan Coman, Daniela Crăsnaru, Gabi Eftimie, Adela Greceanu, Nora Iuga, Claudiu Komartin, Ileana Mălăncioiu, Dan Sociu, Liliana Ursu şi Radu Vancu. Cu această ocazie va fi publicată şi o antologie de poezie română, tradusă în limba sârbă.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Novi Sad a avut loc în anul 2008, ediţie la care au participat 40 de poeţi din Germania, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Ungaria, Austria, România, Serbia etc.

Mai multe informaţii la pagina: http://www.rtv.rs/ro/magazin/mircea-c%C4%83rt%C4%83rescu-laureat-la-novi-sad_376619.html

Număr de vizualizări :2769


One Comment to “Mircea Cărtărescu, Marele premiu al Festivalului Internaţional de Poezie Novi Sad 2013”

  1. USL nu se poate baza doar pe diplomectuali, ca sa câstige alegerile anticipate. Ar trebui sa se preocupe de Infrastructura Intelectuala, sa dea la popor TVR Cultural si TVR Didactic, iar cablistilor, gratuit si obligatoriu, Arte TV, la cererea minoritatii germane. Mircea Cartarescu insa, cu geniul sau inaripat, merita si acum, in postromânism, sa fie sprijinit cu întreaga forta a statului (ICR e doar o picatura intr-un ocean), sa ne aduca acel Nobel incontestabil românesc, de care viata noastra intelectuala are atâta nevoie ca sa primeasca 2-3 miliarde euro pentru o Biblioteca Nationala dotata la standarde occidentale, importându-se carte universitara serioasa.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro