Literatură şi film cu Doina Ruşti

mart. 20th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 22 martie 2013, ora 18.00, la Librăria Cărtureşti – Cafe Verona (str. Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc o discuţie despre literatură şi film. Punctul de pornire îl constituie cel mai recent roman semnat de Doina Ruşti, “Mămica la două albăstrele”, Editura Polirom, colecţia „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici). Invitaţi: Dan Burlac (producător de film), Daniel Cristea-Enache (critic literar), Claudiu Păun (cameraman), precum şi alte personalităţi din lumea filmului şi din cea a cărţii. Discuţia va fi însoţită de o proiecţie de film.

“Romanul urmăreşte povestea unei iubiri, derulată pe fundalul numeroaselor schimbări politice din vara lui 2012. Un cameraman (None), însurat şi cu valori stabile, trăieşte la rândul său propria revoluţie, după ce se îndrăgosteşte de o cântăreaţă. Situaţia incontrolabilă scoate la suprafaţă alte revolte şi nefericiri vechi, care vor face ca viaţa lui să explodeze. Printre vedete, ştiri TV şi lupte politice, creşte treptat credinţa dureroasă că, dincolo de idealuri înalte, de împliniri sociale şi chiar mai presus de familie, există o datorie a fiecăruia faţă de sine.
În acelaşi timp, prim-ministrul României citeşte mesajele venite pe Facebook de la o necunoscută care se semnează Mămica la două albăstrele, nume care reuneşte de fapt cele două frământări: a cameramanului şi a ţării.” (editorii)

„Doina Ruşti este o excelentă prozatoare, de mare talent şi intuiţie.” (Norman Manea)

„Doina Ruşti, după părerea mea, e un prozator de primă mărime al literaturii actuale.” (Nicolae Breban)

„Scrisul ei se citeşte cu mare bucurie: cu mintea răvăşită de exclamaţii şi cu un abia reţinut râs. Cu totul copleşitoare este explozia de expresii originale şi percutante.” (La Stampa)

Un fragment din roman în lectura autoarei, aici

Număr de vizualizări :1578


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro