Eugen Istodor la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică Braşov

mart. 21st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 23 martie 2013, ora 15.30, în cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov, va avea loc lansarea celui mai recent volum semnat de Eugen Istodor, “101 cărţi româneşti de citit într-o viaţă”, Editura Polirom, disponibil şi în format electronic. Alături de autor, va lua cuvântul: Caius Dobrescu. Va modera: Stere Gulea. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a X-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică, ce se va desfăşura în perioada 21-24 martie la Braşov Business Park.

“101 cărţi româneşti de citit într-o viaţă” este istoria literaturii române à la Istodor. „Lista Istodor” conţine 101 titluri, comentate scurt şi cuprinzător, „amestecând arome, cărţi şi tării”, şi recomandate prin câte o „declaraţie de dragoste” luată de la oameni dintre cei mai diferiţi, de la taximetrişti la filosofi.

O cronică a unei adevărate aventuri personale, din care s-au născut „declaraţii de amor, semne de plăcere şi carte”, aşa cum mărturiseşte Eugen Istodor în introducerea volumului.

Cinci-şase ani de citit sistematic, însemnând peste două sute cincizeci de autori citiţi şi peste o mie de volume, cele mai multe parcurse cap-coadă, altele doar răsfoite. Un instrument util: cărţi alese, aşezate în ordinea cronologică a apariţiei lor şi prezentate succint. O carte ce nu se poate încheia nicicând, ea cuprinzând şi un top, alcătuit de câte un specialist, al celor mai bune lucrări din domenii umaniste (istorie, sociologie, ştiinţe politice, filosofie-logică, filosofie, religie-teologie).

Eugen Istodor (n. 1965), absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, semnează rubrici permanente în săptămînalele Caţavencii şi Dilema Veche. A predat cursuri de interviu, reportaj şi blogging la Centrul pentru Jurnalism Independent (1997-2002), a colaborat la Cotidianul (2004-2009) şi a realizat emisiuni la Realitatea TV şi TVR. A mai publicat volumele: Interviuri contra naturii (interviuri cu oameni politici, Nemira, 1997), Oameni cu care aş muri de gît (interviuri cu oameni simpli, Nemira, 2000), Vieţaşii de pe Rahova (Polirom, 2005; ediţia a II-a, Polirom, 2008), Cartea vieţii mele (Polirom, 2007),Dicţionarul ideilor fixe (Polirom, 2009), Lipscani, ghid turistic şi de chefuri (ART, 2011). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2008). istodor.ro

Număr de vizualizări :1121


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro