Despre expoziţia “Polidigitaţii”, semnată de Şerban Foarţă şi Romelo Pervolovici, la “Cafeneaua critică”

mart. 17th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 19 martie 2013, ora 19.00, la Victoria Art Center (Calea Victoriei 12 C, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale “Cafeneaua critică”. Aceasta este o ediţie specială, în cadrul expoziției “Polidigitaţii”, semnată de Şerban Foarţă şi Romelo Pervolovici; curator: Ion Bogdan Lefter. Invitaţi: Şerban Foarţă şi Romelo Pervolovici; cu participarea pictorului Petru Lucaci, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, director al Galeriei Victoria Art Center. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Generat de punerea în dialog a unui poet (Şerban Foarţă) cu un artist vizual (Romelo Pervolovici) de către un critic (Ion Bogdan Lefter), proiectul “Polidigitaţiilor” a parcurs până acum două etape: publicarea într-o revistă şi apoi într-o carte „pentru copii şi rafinaţi”: “Isprăvile lui Degeţel şi ale altora ca el”, Editura Paralela 45, 2007. Experiment deschis – „work in progress” –, proiectul continuă cu acest eveniment digitalo-textualo-vizual, expoziţie şi nu prea/nu doar: „Polidigitaţii” la Victoria Art Center.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :1330


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro