Concursul naţional de poezie şi proză în limba franceză, Echos Francophones

mart. 13th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 14 martie 2013, ora 18:30, în Librarium Palas (Iaşi), va avea loc prima cafenea literară din cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză, Echos Francophones. Eenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi şi Lectoratul Francez din Iaşi. În cadrul acestei cafenele literare se va discuta despre: Fenomenul poeziei contemporane şi Scriitorul- între meserie şi vocaţie. Invitaţi: Lector Elena Thuault, profesor de limbă franceză; Daniela Gîfu, cercetător postdoc. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, Facultatea de Informatică, autorul volumului de poezii „PĂCATUL NELINIŞTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE”, alături de care vom încerca să redescoperim poezia contemporană.

De asemenea, participanţii vor avea ocazia să recite, să asculte şi să discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori şi să interacioneze cu personalităti culturale din Iaşi. Accesul la aceste creaţii literare supuse analizei se va realiza şi într-o manieră mai puţin convenţională, aflată la cumpăna artelor clasice: teatru şi muzică.

Acest eveniment este organizat în cadrul concursului de poezie şi proză în limba franceză Echos Francophones ajuns în acest an la cea de-a VIII-a editie şi va fi urmat de o a doua cafenea literară. Rolul acestora este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophoneLa guerre des mots şi Les rêves qui mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor înscrise în concurs, precum şi pe baza altor opere provenite din spatiul francofon. Cele două cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, în special în rândul tinerilor de astăzi.

Număr de vizualizări :1183


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro