Concert Bordó Sárkány, la Clubul Ţăranului

mart. 13th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 martie 2013, ora 21.00, la Clubul Ţăranului (Str. Monetăriei nr. 2, Bucureşti), va avea loc un concert inedit cu cimpoaie, tobe şi instrumente arhaice, în interpretarea trupei Bordó Sárkány. Eveniment organizat de Institutul Balassi.

Menestrelii Bordó Sárkány s-au format ca trupă în anul 2010. Au susţinut zeci de concerte în România şi Europa, unde au fost primiţi cu entuziasm de publicul de toate vârstele şi toate gusturile muzicale.

Repertoriul conţine cântece vechi adunate din toată Europa, iar compoziţiile proprii au fost inspirate din cântecele medievale autentice. Rezultatul este o adevărată operă de artă constând din muzica vocală şi instrumentală de excepţie, astfel că autenticitatea lor se regăseşte atât în cântecele, instrumentele şi costumele lor, cât şi în prestaţia artistică originală.

Membrii trupei sunt muzicieni profesionişti din Ungaria, cu o vastă experienţă în domeniul artistic-muzical. Cel mai tânăr membru, student fiind la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, a câştigat premiul “Junior Prima” 2012 în cadrul celei mai mari competiţii artistice din Ungaria cu o vechime de 30 de ani.

Membrii trupei:

András Bergics: cimpoi medieval, cimpoi unguresc, fluier unguresc, vioară, schalmei, voce

Roland Dickmann: cimpoi medieval, schalmei, blockflöte, fluier unguresc, fluier irlandez, percuţii, voce principală

Márió Gál: tobe medievale, percuţii

Ernő Kiss: cister, tambur

László Szlama: cobză, ţiteră, schalmei,voce

Anna Németh (artist invitat, colaborator): cimpoi unguresc, cimpoi scoţian, vioară

Număr de vizualizări :953


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro