Bursele “Gabriela Tudor” în management cultural 2013

mart. 15th, 2013 | By | Category: Eveniment

Bursele “Gabriela Tudor” (www.gabrielatudor.ro) lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 30 martie 2013, iar selecţia va fi realizată de o comisie internaţională în cursul lunii aprilie.

Gabriela Tudor a fost o persoană de excepție care, prin iniţiativele şi proiectele realizate, ca şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale, a avut un rol esenţial în dezvoltarea scenei artistice româneşti. În perioada 2009 – 2012, bursa a fost realizată în parteneriat cu Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, ArtsLink cu sprijinul financiar al Trust for Mutual Understanding si a constat într-un stagiu de dezvoltare profesională de 4-6 săptămâni la Londra, Bucureşti şi Los Angeles de care au beneficiat Corina Bucea (manager www.fabricadepensule.ro), Raluca Pop (manager www.m3culture.ro), Mihaela Ion precum şi Irina Cios (curatoare, rezidentă în Los Angeles) şi Ben Pryor (curator şi manager american, rezident în România).

Fundația “Gabriela Tudor”anunţă continuarea programului şi lansarea bursei 2013 în management cultural într-un nou format, menit să sprijine formarea profesională şi mobilitatea managerilor culturali la început de drum, precum şi a proiectele lor culturale.

Vrei să te dezvolţi profesional în zona managementului cultural ? Eşti la început de drum, vrei să realizezi un proiect cultural şi ai nevoie de sprijin financiar ? Vrei să participi la un curs de management cultural în străinătate sau să devii membru al unei reţele culturale importante şi nu ai banii necesari?

Bursa în valoare de 3.000 €, are ca obiectiv sprijinerea formării profesionale şi a mobilităţii managerilor culturali la început de drum, precum şi a proiectele lor culturale. Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 30 martie 2013 iar selecţia va fi realizată de o comisie internaţională în cursul lunii aprilie. Informaţii detaliate despre această oportunitate de dezvoltare profesională sunt disponibile aici. Cei interesaţi să aplice sunt rugaţi să trimită un mesaj la adresa bursa@gabrielatudor.ro pentru a primi formularul de candidatură.

Bursele „Gabriela Tudor” lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 îşi propun să păstreze vie memoria unuia dintre puţinii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor a fost o persoană de excepție care, prin iniţiativele şi proiectele realizate, ca şi prin sprijinul direct acordat artiştilor şi organizaţiilor culturale, a avut un rol esential in dezvoltarea scenei artistice romanesti.

Bursa Gabriela Tudor 2013 este o inițiativă United Experts/Fundaţia Gabriela Tudor realizata cu sprijinul financiar oferit de Maria Rus Bojan, Fundatia Project Stichting din Amsterdam si Programul Cultural Elvetian in Romania.

Fundata a demarat o campanie de strângere de fonduri care are ca obiectiv strângerea sumei de 3000 €, pentru continuarea bursei în 2014. Persoanele şi firmele interesate să sprijine organizarea în continuare a bursei Gabriela Tudor o pot face printr-o donaţie în conturile speciale deschise de către Fundaţia Gabriela Tudor la Raiffaisen Bank, Agenţia Piata Amzei după cum urmează:
Cont IBAN lei: RO72 RZBR 0000 0600 0848 5433
Cont IBAN euro: RO97 RZBR 0000 0600 1381 2223
sau printr-o donaţie în numerar la sediul studioului ZonaD – Paradis Serial, str. Iulia Haşdeu nr. 3, spaţiu administrat de Fundaţia Gabriela Tudor.

Număr de vizualizări :1234


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro