„Salonul de literatură Zero+”, ediţia a XIV-a

mart. 4th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 8 martie 2013, ora 18.00, la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul” (Iaşi), în cadrul „Salonului de literatură Zero+”, vor citi poezie Anton LASCU și Paul GORBAN. Invitatul ediţiei a XIV-a este poetul, prozatorul şi editorul Cosmin PERȚA. În cadrul serii literare vor fi prezentate cărțile “Poveste fără sfârșit” de Anton LASCU, 2012; „Caii din Perugia” de Paul GORBAN, 2012; „Teofil și Câinele de lemn” de Cosmin Perța, 2012. Coordonatori: Mirel CANĂ, Liviu ANTONESEI, Şerban AXINTE. Eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi în colaborare cu revistele de cultură „ALECART”, „Timpul” şi „Zona Literară”. AgentiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

COSMIN PERŢA, poet, prozator, eseist, s-a născut în 1982, în localitatea Vişeu de Sus, Maramureş. A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Cluj. Masterat şi doctorat în literatură la Universitatea Bucureşti. A publicat volumele de versuri: Zorovavel, Ed. Grinta, 2002, Santinela de lut, Ed. Vinea, 2006, Cântec pentru Maria, Ed. Vinea, 2007, Bătrânul, o divină comedie, Ed. Charmides, 2009, Fără titlu, Ed. Paralela 45, 2011. De asemenea, a publicat romanul Întâmplări la marginea lumii, Ed. Cartea Românească, 2007, volumul de proză Două povestiri, Ed. Tracus Arte, 2010, eseul Introducere în fantasticul de interpretare, Ed. Tracus Arte, 2011 şi monografia Radu G. Ţeposu, rafinament şi intuiţie, Ed. MNLR, 2012. Este laureat a numeroase premii literare. La volumele sale există la ora actuală peste 200 de referinţe în presa culturală din ţară şi din străinătate.

Anton Lascu s-a născut la 15 mai 1976, în Piatra Neamţ. Este licenţiat în Filozofie al Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi cu o teză despre imaginar la Gaston Bachelard. Publică articole, recenzii, studii interdisciplinare în diverse reviste culturale precum Timpul, Feed Back, Dacia Literară, Bârladul. Debut poetic în face în revista Timpul. Cartea « Poveste fără sfârşit », publicată în 2012 la Ed. Zona Publishers reprezintă debutul său editorial. Este redactor al Revistei Zona Literara şi autor al rubricii « Literatură şi Kafteală ».

Paul GORBAN s-a născut la 7 martie, 1982 în oraşul Botoşani, România. În 2006 obţine licenţa în filozofie, în 2008 finalizează cursurile de masterat, iar în 2011 cele de doctorat, susţinând public lucrarea în filozofie „Semiotica limbajului poetic postmodern”, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi. Debutează editorial în 2004 cu volumul de poeme Primul val, Ed. Alfa, Iaşi. A mai publicat: în antologiile cenaclului Virtualia din Iaşi, în Antologia de poeme Artgothica, Ed. A.T.U. Sibiu, 2011,  în antologia de poeme „Ziua cea mai lunga”, Ed. Herg Benet, Bucureşti, 2011, în antologia „Innuendo”, Ed. Junimea, Iaşi, 2011, volumul de poeme Pavilioane cu ruj, Editura Princeps Edit, Iaşi, 2010, volumul de poeme Submarinul Karmei, Editura Princeps Edit, Iaşi, 2011, monografia exegetică Mişcarea în infinit a lui Grigore Vieru, Ed. Princeps Edit, Iaşi, 2011, volumul de poeme Caii din Perugia, Editura Paralela 45. Semnează constant eseuri şi cronici literare în diverse reviste de cultură din ţară şi din străinătate. Este prezent în „Dicţionarul critic al poeziei ieşene contemporane”, Ed. Fundaţiei Culturale Poezia, Iaşi, 2011, realizat de criticul literar Emanuela Ilie.

Număr de vizualizări :1303


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro