“O cameră separată. De ce e nevoie ca să scrii bine. Identităţi feminine”

mart. 4th, 2013 | By | Category: Postcard

Marţi, 5 martie 2013, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bucureşti), va avea loc o seară dedicată scriitoarelor: “O cameră separată. De ce e nevoie ca să scrii bine. Identităţi feminine”. Invitate: Ioana Pârvulescu, Annie Bentoiu, Gabriela Creţia, Astrid Cambose. Evenimentul se înscrie într-o serie, pornind de la eseul “O cameră separată” de Virginia Woolf.

Invitatele vor răspunde la întrebarea „De ce e nevoie ca să scrii bine?”.

„Invitată în 1928 să ţină o serie de conferinţe în faţa unor tinere studente de la Cambridge, doritoare să ajungă romanciere, Virginia Woolf le ia prin surprindere dând ca secret al reuşitei scrisului feminin un detaliu de ordin practic, unul pur exterior, aproape comic. Laitmotivul prozatoarei este că, pentru a scrie un roman bun, o femeie nu are nevoie decât de o cameră separată, pe care să o poată încuia ca să nu fie întreruptă, şi de cinci sute de lire pe an, bani proprii”, scria Ioana Pârvulescu în România literară. În cadrul evenimentului „Identități feminine”, într-o „cameră separată”, patru scriitoare vor vorbi despre arta de a scrie bine… „E multă ironie în paginile ei, şi mult bun-simţ”, mai spunea Ioana Pârvulescu despre Virginia Woolf. „Dintre toate lucrurile care mi-au plăcut, aleg doar unul: nu trebuie să-ţi falsifici scrisul după valorile altora, ci să fii tu însăţi.“ (Ioana Pârvulescu, România literară, 2009)

Număr de vizualizări :1832


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro