«La femme comme champ de bataille» de Matei Vişniec, în regia Mariei Hossenlopp

mart. 29th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 30 martie 2013, ora 19.00, la Sala ArCub (str. Batişte nr. 14, sector 2, Bucureşti), va avea loc spectacolul de teatru «La femme comme champ de bataille» de Matei Vişniec, regia Marie Hossenlopp, o producţie a La Loba asbl (Bruxelles), în parteneriat cu Théâtre de la Place (Liège), le Centre Culturel d’Etterbeek (Bruxelles) şi Le Centre culturel Jacques Franck. Evenimentul are loc în încheierea manifestărilor dedicate Lunii Francofoniei în România, şi a fost organizat de Delegaţia Valonia-Bruxelles şi Institutul Francez din Bucureşti, în parteneriat cu ArCub.

“Un dialog între două femei, victime şi martore ale barbariei umane. Kate, psiholog american, se loveşte de tăcerea traumatică a Dorrei, violată în timpul războiului din Bosnia. Una încearcă să uşureze suferinţa, cealaltă refuză viaţa şi copilul pe care îl poartă în pântece.

Din confruntarea lor se va naşte o luptă pentru supravieţuire, o luptă a cuvintelor pentru a defini ceea ce nu poate fi numit. Însoţite de ritmurile aprinse ale unui asistent beatboxer, cele două femei vor exprima supărarea şi durerea, vor extirpa violenţa din corpul lor şi chiar vor râde de nebunia bărbaţilor. Împreună, nu vor înceta să se întrebe : Cum a fost posibil aşa ceva?”(organizatorii)

Spectacolul va fi prezentat în limba franceză, fără supratitrare în limba română.

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro