Vernisajul expoziției de goblen artistic “Puncte sufletești” de Elena Pierșinaru

feb. 26th, 2013 | By | Category: Postcard

Miercuri, 27 februarie 2013, ora 19:00, la Cărturești (str. Verona nr 13, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziție de goblen artistic “Puncte sufletești” al Elenei Pierșinaru. Expoziţia e deschisă până pe 8 martie 2013.

“Expoziția de goblen “Puncte sufletești” cuprinde 10 lucrări de artă și reprezintă o retrospectivă a unui demers artistic în care tehnica goblenului este folosită în realizarea unor lucrări cu valențe artistice, departe de subiectele și compozițiile obișnuite ale tehnicii goblenului, trecând peste conotațiile casnice ale cusutului la goblen.
Lucrările realizate de artistă folosind tehnica goblenului constituie o premieră, ridicând tehnica la nivel de artă.Comparativ cu alte tehnici de lucru în artă, goblenul cere o răbdare și o minuțiozitate pe care dacă nu le ai nativ le dobândești cu greu.” (organizatorii)

“Fiecare din cele 10 goblenuri reprenzintă o stare sufleteascădiferită. Sunt plăsmuiri și imagini mentale transpuse în punct de goblen. Stările mele sufletești, căutările și încercările mele interioare, sunt exprimate, punct cu punct, în fiecare lucrare în parte. Din acest motiv, fiecare lucrare în sine este un alt univers.” (Elena Pierșinaru)

Număr de vizualizări :1380


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro