Trio Contraste celebrează 30 de ani

feb. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment

Trio Contraste, cea mai valoroasă formaţie din România dedicată promovării muzicii contemporane, celebrează 30 de ani. Concertul aniversar va avea loc vineri, 8 februarie 2013, în sala Capitol.  DJ K-lu şi Ansamblul Percutissimo sunt invitaţii Trio Contraste la evenimentul susţinut împreună cu orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Tiberiu Oprea. Pornind de la Chopin şi continuând cu o piesă de factura neo-clasică, lucrări de rock şi jazz simfonic, compoziţii de inspiraţie indiană şi sud-americană, programul muzical va cuprinde o primă audiţie absolută în prezenţa autorului şi patru lucrări compuse special pentru  Trio Contraste.

“De-a lungul timpului, Sorin Petrescu, pianistul formației, a fost cel care a asigurat continuitatea trio-ului, chiar dacă formula de cântat s-a schimbat de câteva ori. Din anul 2000, Trio Contraste cântă pe toate meridianele lumii în formula care a propulsat-o în topul preferințelor compozitorilor, a festivalurilor și a celor care prizează muzica contemporană: Ion Bogdan Ștefănescu – flaut Muramatsu, Sorin Petrescu – pian și Doru Roman – percuție. Este un caz fericit  când trei muzicieni  români cu aptitudini solistice recunoscute de întreaga breaslă a muzicienilor își unesc destinul artistic în scopul propulsării și promovării muzicii contemporane. Toți compozitorii români, dar și foarte mulți compozitori străini le-au dedicat lucrări pe care artiștii le-au interpretat în primă audiție absolută în festivalurile de profil ale lumii. Posibilitățile tehnice, experiența și talentul celor trei muzicieni le permit luxul să abordeze toate tipurile de muzică cu un profesionalism greu de atins, de la muzica clasică, la cea contemporană, de jazz sau folclorică.

O vor dovedi, încă o dată, în concertul aniversar, printr-un program spectaculos care cuprinde lucrări romantice de Chopin și Lothar von Knorr, o primă audiție mondială a Concertului pentru flaut de Miklos Maros (compozitorul va fi prezent), lucrările de inspirație indiană sau rock ale unor tineri compozitori timișoreni, Gabriel Mălăncioiu și Gabriel Almași, precum și piese de jazz și salsa orchestrate special pentru eveniment de către Sorin Petrescu. Invitați precum DJ K-lu și formația Percutissimo vor întregi atmosfera sărbătorească a serii ce, cu siguranță, va rămâne în sufletele celor prezenți.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :1127


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro